Club Sportiv Sporting Cluj Napoca
+40742184641
Club Sportiv Sporting Cluj Napoca
+40742184641
CINE SUNTEM
Școala de Fotbal Sporting , este un club sportiv înființat în anul 2011, avându-i drept membri fondatori pe prof. antr. Oltean Paul și prof. antr. Pop Antoniu, ambii foști jucători de fotbal, în prezent profesori titulari de educație fizică și sport, în învățământul preuniversitar de stat și antrenori licențiați în fotbal, categoria B UEFA.
Școala de Fotbal Sporting , organizează cursuri de inițiere în fotbal pentru copiii și a fost înființată din dorința de a oferi copiilor condiții cât mai bune pentru practicarea sportului de masă și de performanță, de a descoperi noi talente pentru fotbalul profesionist, dar și pentru formarea de echipe competitive, menținerea unei stări optime de sănătate, dezvoltarea unui corp frumos și armonios pentru fiecare copil.
Pe data de 13.01.2011 a avut loc primul antrenament al Școlii de Fotbal Sporting . În cei 10 ani de la înființare am reușit să ne dezvoltăm în toate zonele orașului Cluj-Napoca și în localitatea Florești unde am găsit deschidere și înțelegere din partea autorităților locale. Școala de Fotbal Sporting este reprezentată la toate categoriile de vârstă în campionatul organizat de către Federația Română de Fotbal prin Asociația Județeană de Fotbal Cluj.
De asemenea antrenorii noștri au statutul de cadre didactice în învățământul preuniversitar, precum și carnete de antrenor și licențe C și B UEFA.
În prezent, antrenamentele au loc pe terenuri sintetice și de iarba omologate pe categorii de vârstă, în diferite zone ale orașului Cluj-Napoca și pe raza localității Florești, aspect care facilitează practicarea ”sportului rege”.
CE NE PROPUNEM
![]() |
![]() |
Fairplay-ul, Jocul in Echipa si Pasiunea pentru Fotbal (Fotbalul nu este doar un joc, Este un stil de Viata!)
Fotbalul jucat de mic si predat de specialisti formeaza caracter si integritate si are un impact semnificativ asupra viitorului unui copil. Jocul in echipa si fairplayul sunt esenta.
Performanta, Sfat, Determinare, Dorinta
Mi se intampla foarte des sa intalnesc alti parinti care se uita asa cu mila catre TH si cu uimire sau chiar ostilitate catre mine spunandu-mi „Nu crezi ca e cam obositor programul lui TH? Nu crezi ca depune cam mult efort?”.
Acest articol nu este despre a ma justifica eu despre faptul ca fiul meu si-a ales singur acest drum ci despre faptul ca, daca vrei sa faci cu adevarat performanta cam acesta este programul.
Nu poti sa-ti doresti sa joci la un nivel foarte inalt daca nu te antrenezi la un nivel inalt!
Nu poti sa faci performanta, daca nu te antrenezi ca un performer!
Pe acelasi model in care Coca Cola inca isi face reclama … de ce oare? ce-i mai trebuie? toata lumea cunoaste Coca Cola…
Tot asa, de exemplu si Lebron James sta in sala de antrenamente cate 8-10 ore pe zi si in ziua de meci vine la sala cu 4 ore inainte si arunca la cos … ce nebun!!!
Unii sportivi nu vor sa se implice 100% in antrenamente, sau cel putin nu depun prea mult efort. Ca s-o spun mai pe sleau… trec prin antrenamente ca gasca prin apa sau merg din inertie, insa sunt disperati sa joace meciuri (aici ma refer la tinerii atleti si nu la cei profesionisti).
Aceasta mentalitate nu ii ajuta pe jucatori sa se imbunatateasca nici mental si nici fizic.
Acesti sportivi au o performanta constanta in jurul aceluiasi nivel, de poate 60-70%, deoarece antrenamentul nu a fost considerat ca fiind la fel de important precum competitia sau jocul in sine.
Secretul este ca te vei antrena mult mai mult decat vei concura vreodata, in orice sport, si vei juca exact asa cum te antrenezi.
Orice ai de gand sa faci intr-un joc sau intr-o competitie, trebuie sa exersezi la antrenament. Indiferent daca este vorba despre o abilitate fizica, cum ar fi fentarea unui jocator de top, sau o abilitate mentala, cum ar fi constientizarea si ramanerea in momentul prezent.
Gandeste-te cat de dificil ar fi sa incerci sa dai 100% intr-un joc, daca tu nu te antrenezi dand 100% din ce ai.
La fel, ai putea avea dificultati sa inscrii intr-un meci asa cum ti-ai imaginat daca aceste situatii nu sunt exersate si la antrenamente.
Chiar daca vrei sa ai incredere in abilitatile tale si sa joci cu incredere intr-o competitie, trebuie sa exersezi asta cand te antrenezi.
Ma gandesc acum la Lebron James care a lucrat la anumite tipuri de miscari de cand a inceput sa joace baschet. Nu are intotdeauna ocazia sa le si execute, dar atunci cand o face, este pregatit pentru ca le-a exersat la antrenamente.
Retine ca modul in care joci in competitie este un rezultat direct al modului in care te antrenezi. Trebuie sa fii pregatit pentru acele momente si situatii de presiune.
Sfatul meu? Antreneaza-te la fel cum vrei sa si joci!
DE CE ANUME ESTE NEVOIE CA SA FII UN INVINGATOR!
Cand faci ceea ce-ti place nu va trebui sa muncesti nici macar o zi in viata ta!!!